Archief

MADAM LATZI met ‘Konçeremi’

Muzikale clownerie met een klassieke hoek af!

Twee keurige klassieke muzikanten brengen een prachtig concert, met soms wat ongewone instrumenten (zingende zaag, een fietspomp, belletjes, accordeon, ukelele).
Klassieke hilariteit met een knipoog naar het vaudeville theater en Spike Jones.

Indoor/outdoor
30min (kan ook als losse acts gebracht worden)
Leeftijd: 4+

Minimax

“Een kring … mini… papier …stilte … geritsel … geluid … max.
Papier wordt een vis, een ventje, een boot…
de mini wereld wordt groot …

Mini… geluid… ritme… muziek… Max
met mini ogen en mini oren …
zien we een Max wereld die voor onze neus wordt geboren!

Minimax: een mini voorstelling die onze zintuigen maximaal wenst te prikkelen!”

Spel: Karen Claessens en Lars Senders
Creatie: Cirkanto en Son(oor.
Grafische vormgeving: Kim Vleugels

Concept: Een muzikale visuele voorstelling waarbij de kinderen in een cirkel dicht bij de spelers zitten. Hierdoor creëren we een mini-scène met een maximale visueel auditieve ervaring voor het publiek.

Visueel: worden de kinderen geprikkeld door figuren van papier die ontluiken vanuit een boek en tot leven komen. Deze figuren nemen de kinderen mee naar een bijzondere fantasierijke wereld vol avontuur.

Muzikaal: brengen we live muziek geïnspireerd op de pioniers/wetenschappers van de elektronische muziek maar ditmaal gebracht via hedendaagse apps van oude synthesizers en drumcomputers op de tablet. Tevens laten we ons ook inspireren op “minimal music”, waarbij het repetitieve karakter (herhaling van consonante samenklanken in een duidelijk tempo), eigen aan deze muziekstijl, een maximaal ontspannend effect biedt. Wat de focus op het visuele vergroot.

Foto’s en video: Lucila Guichon
Promovideo montage: Lars Senders

Preview Minimax indoor versie

Dienst Bevolking

in samenwerking met Bad van Marie

b_157

De Dienst Bevolking is dé toegangspoort tot alle stedelijke diensten. Wij staan open voor alle inwoners van de stad, maar ook voor vroegere of toekomstige bewoners. Uiteraard kunt u bij ons ook met al uw vragen terecht. Samen met u zoeken we naar een antwoord of we verwijzen u door naar de juiste dienst waar u informatie kunt krijgen over wonen, werk, financiële zaken, gezondheid, opvoeding, vrijetijdsbesteding, thuiszorg, enz.

Op de afdeling burgerlijke stand bijvoorbeeld, kan u terecht voor een huwelijksaangifte, een huwelijksakte, een samenwoningscontract, een wettelijk of feitelijk samenlevingscontract, een huwelijk met of zonder scheiding van goederen, een huwelijk, een huwelijk in het buitenland of een huwelijk met buitenlander. Men kan er ook een schijnhuwelijk of een afgedwongen huwelijk melden. Daarnaast kan u ook het huwelijk laten ontbinden, een echtscheidingsakte aanvragen, een feitelijke scheiding laten vaststellen en nog veel meer.

Kortom, met een klantvriendelijke dienstverlening trachten wij het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Regie: Peter Boelens

Spel: Karen Claessens, Jan Daems, Marika Matthijs, Lars Senders, Juan Luis Quintanar Arrieta

Productie: Annelies Boelens

Dit is een schoolvoorstelling op locatie voor 2e en 3e graad middelbaar onderwijs

Dienst Bevolking is opgenomen in het spreidingsaanbod Podium – www.aanbodpodium.be

stad Antwerpen  &  district Borgerhout

Info en verkoop via Bad Van Marie

Doregami

DoregamiPromoWeb

“Stel je voor: op een dag staan er twee keurige muzikanten voor je neus. Hoera … een verrassingsconcert! Maar het zijn niet de eerste de beste muzikanten; de ene is een onhandige kluns, de ander een dromer. En als ze dan uiteindelijk achter hun partituren zitten, ontstaat er iets heel geks.”

Lars Senders en Karen Claessens brengen een surreëel sprookje tot leven d.m.v muziek, objecttheater en clownerie! Een creatie in het kader van ‘ Op visite’ in samenwerking met CcBerchem.

Spel en concept: Lars Senders en Karen Claessens

Doregami kan zowel als schoolvoorstelling – in klassen – als op festivals en in cultuurcentra gespeeld worden.

Volta

volta1
Juan Trukyman is een zingende levensgenieter. Madam bezoekt, als toeriste, Juan’s exotische wereld vol zon en muziek. Ze leren elkaar kennen, spelen samen en worden dikke vrienden, die elkaar al grappend plagen. Maar dan komt het moment dat Madam’s vakantie erop zit. Trukyman laat Madam niet zomaar gaan en wil met haar meereizen. Aan de grens loopt het mis. Blijkbaar kan niet iedereen zo maar reizen. Bij elkaar blijven en gaan en staan waar je wil, daarvoor heb je de juiste papieren nodig. Een grenzeloze vriendschap botst op een wereld met grenzen.

Een voorstelling zonder woorden, met veel humor en gecreëerd op basis van een echt gebeurd verhaal.
De documentaire ‘Trukyman’ van Andrés Lübbert, toont beknopt dit achtergrondverhaal. Een fragment is te bekijken via: www.youtube.com/watch?v=vi0XMFNG9zA

Concept en spel: Karen Claessens, Juan Luis Quintanar Arrieta
Muziek: Lars Senders
Regie: Jan Daems
Poppen: Lien Claessens
Decor: De Klopperij
Met dank aan: Enrique Noviello – Abigail Collins – Kevin Brooking – Mieke Coppieters

In samenwerking met CC Berchem en met de steun van Arenberg en De Vlaamse Overheid.
Opgenomen in Aanbod Podium – Nieuw Talent.

Los Mambises

DSCN6697

De muzikanten van los Mambises versmelten muziekstijlen van over het hele latijnsamerikaanse continent tot een hartverwarmende crossover. Los Mambises staan garant voor muzikale passie en speelplezier en laten de zon schijnen tot in de koudste uithoeken van het land.Los Mambises, live, OLT juli 2013
Zang/gitaar: Juan Luis Quintanar Arrieta (Cuba)
Trompet: Bert Bernaerts (B)
Percussie: Leonid Munoz (Cuba)
Bas: Dennis Nicles (Cuba)

Duo, trio, cuarteto, quinteto… op aanvraag.

Los Latinos Locos

locos

Een creatie van en door Juan Luis Quintanar (Cuba) en Abigail Collins (Australië/UK), met regieassistentie van Karen Claessens (België).
“Quizas” is een komische voorstelling over de tijdloze strijd tussen man en vrouw.
Met een ongelooflijke variëteit aan circustechnieken – jongleren, koorddansen, doek, hoelahoep en acrobatie – fysieke clownerie, schaduwspel, zang, dans, gitaar en trompetgeschal (van op het slappe touw!), laat “Quizas” al je zintuigen prikkelen.
Grappig, hartverwarmend, uitdagend en absurd; Los Latinos Locos nemen je mee op een heerlijk, hoogenergetisch avontuur doorheen liefde en andere catastrofen.
Zullen ze het redden in het mijnenveld van man-vrouw relaties? Quizas….

Los Latinos Locos Present “Quizas …” from Abigail Collins on Myspace.

Spel: Abigail Collins (UK/Australie) en Juan Luis Quintanar Arrieta (Cuba)
Regie- en technische assistentie: Karen Claessens (B)

Circo Tres Pasos

Circo Tres Pasos is een internationaal gelegenheidsgezelschap dat ingezet kan worden voor verschillende gelegenheden, feesten, evenementen, enz.

Afhankelijk van de situatie creeren de artiesten met hun eigen en gezamelijk kunnen een voorstelling of meerdere kleine interventies. In cabaretstijl, interactief, live muzikale begeleiding, personnages naar gelang het thema, circuskunsten, enz.

Chispa en Toston

chispa

Circus, Muziek en Verrukking